Badrumsrenovering Stockholm

Stockholms kakelspecialister

F Lindströms Plattsättning

10 Tips när du ska renovera ditt badrum 2020

Du har tagit beslutet att renovera ditt badrum, vad händer nu?

planering, planering och ännu mer planering är det du har framför dig.
Att påbörja ett badrumsrenoveringsprojekt är både skrämmande, nervkittlande och spännande samtidigt. Det är så många personer, saker och planering som ska synkas. Att vara väl förberedd och att hålla ne god planering gör att du alltid är steget före och eliminerar en hel del problem. 

Bara för sakens skull så kan du titta på lite renoveringar som vi utfört under vår inspirationssida.

Nedan har vi tagit fram en lista på saker som är bra att göra när du väl har bestämt dig för att renovera ditt badrum.

1. Vad har du för tidsram?

När ska ditt badrum vara klart? har du ett till badrum som du eventuellt kan använda under tiden ni renoverar ert badrum? Ibland vill man ha badrummet klart under semestern innan man går tillbaks till jobbet så man har bra översyn på projektet, ibland vill man ha det klart under en helg bara eller att den blir klar medan man är på semester så man slipper vara utan ett badrum om man bara har ett sådant.

2. Gör en lista på vad som behöver utföras under din badrumsrenovering

Ny kakel, klinker? Nya badrumsmöbler? Ska du flytta på väggar? Lägga till badkar? flytta på duschen? flytta/ändra på toaletten etc etc. listan kan bli hur lång som helst och det är viktigt att man skriver ner allt man vill utföra.

3. Hitta inspiration

Använd google, instagram och även titta till närståendes badrum för att hitta inspiration på hur du vill att ditt nya badrum skall se ut vi har även vår inspirationssida där du kan se lite på jobb som vi utfört.

4. Budget

Nu när du har en lista på vad som skall utföras och har hittat inspiration på hur du vill att ditt badrum skall se ut så är det dags att kalkylera lite på ekonomin och budgetera. 

5. Tveka inte med minsta lilla fråga

Behöver du någon som flyttar på eluttag? flytta och dra nya rör? Sätta  upp en glasvägg till duschen mm. Även här kan frågorna vara hur ånga osm helst, bolla frågorna med företaget som skall utföra din badrumsrenovering och tveka inte att fråga - kom ihåg att det inte finns några dumma frågor.

6. Behöver du specialbeställa något?

Om du behöver speciallbetsälla badrumsmöbler, kakel / klinker eller något annat så är det viktigt att du tar med det i din tidsplanering så att inte ditt projekt hamnar i ett moment22 där hantverkarna väntar på möbler medan du blir frustrerad på varför inte projektet går vidare. Enklast är alltid om föetaget ni anlitar beställer in allting åt er på så sätt slipper man en hel del huvudverk och igen, glöm inte att fråga efter rabatterna. 

7. Glöm inte detaljerna

Saker som man lätt kan glömma är detaljerna i ett badrum, så om vart du vill ha eluttagen? vart skall strömbrytarna vara? hur starkt ljus du skall ha? dimmerbara spotlights?Ska du ha en handdukstorkare? vart ska den placeras? behöver den el? Ska du bygga in duscharmaturen och blandarna i väggen? Har du bubbelbad? behövs det el till den mm. mm.

8. Att välja kakel, klinker och fog.

Det bästa sättet är att gå till dina lokalahandlare eller större byggvaruhus så att du kan se och känna på materialet du väljer, kom ihåg att bräningen kan variera om du skall specialbeställa något men det är oftast ytterst sällan det blotta ögat kan se någon skillnad på det.

9. Rabatter

Om du väljer att anlita en firma så skall du inte vara blyg att fråga efter rabatter på material, nästan samtliga företag som jobbar med badrumsrenovering har rabatter på materialet som behöver inhandlas till ditt nya badrum.

10. Ingen stress

I slutändan är det bara ett badrum, så stressa inte upp dig allt för mycket även om det är väldigt enkelt att göra det i ett så viktigt projekt för huset eller lägenheten så finns det andra saker som är mycket viktigare :)

17 Sep 2020