Badrumsrenovering Stockholm

Stockholms kakelspecialister

F Lindströms Plattsättning

1. Begränsa antalet kakelplattor 

fondvägg

Det ser bra och modernt ut när man har kakel eller klinkerplattor i både vägg och golv men detta kan dra iväg rejält i pris. Väggarn autgör många kvadratmeter i ett badrum och här kan det vara smart att göra moderna men ändå prissmarta lösningar där man begränsar eller dra ner antalet kakelplattor man använder som exempel behöver man inte kakla samtliga väggar, man kan behålla en fondvägg i oklaklad. Måla denna fondvägg med våtrumsfärg likt nedan bild.

2. Måla

Som nämnt ovan så lönar det sig väldigt mycket med att måla en eller två stycken väggar. Man kan få ett väldigt modernt badrum genom att vara smart med målarfärgen. Ett annat alternativ är att måla samtliga väggar och enbart kaklar duschutrymmet. Detta alternativ sparar en hel del pengar då du kan skära ner kakel eller klinkerkostnaden med mer än en fjärdedel.

3. Gör om, köp inte nytt

Att man är ivrig med att köpa in nya badrumsmöbler är en klassiker. Dock ska man skynda långsamt här. Ha is i magen och börja att titta efter möbler långt innan du börjar med badrumsrenoveringen detta för att ha gott om tid med att hitta demo exemplar eller konkursbolag som säljer ut sina badrumsmöbler. Va inte blyg att fråga om företaget säljer demoexemplar (artiklar som står ute för visning). Företagen rulalr sitt sortiment och de vill gärna bli av med badrumsmöbler som är ute för visnign för att få in nya visningsexemplar då är det smart att vara på hugget här och priset är en förhandlingsfråga, du kan komma undan med så mycket som 70% billigare på möbler. En fingervisning här är erbjud handlaren ett pris mellan 30-50% under listpriset.

4. Köp begagnat

Ett annat alternativ för att komma ner i pris på badrumsmöbler är att inte skämmas för att köpa begagnat. Är man ute i god tid så kan man säkert hitta bra badrumsartiklar som är så gott som nya till riktigt billigt pris. Det kan även hända att någon har köpt badrumsmöbler som inte passade in och som de bara vill bli av med och då rabatteras dessa kraftigt på exempelvis blocket.

5. Tänk låg energi vid uppgradering  

När du ändå ska renovera badrummet så är det smart att tänka grönt och lågenergi dels för miljöns skull och dels för att du sparar en hel del pengar på det. Som exempelvis kan du välja en toalett som inte gör av med allt fö rmånga liter vid en spolning eller ett duschmunnstycke som har bra tryck och samtidigt inte läcker allt för mycket vatten. 

18 Sep 2018