Badrumsrenovering Stockholm

Stockholms kakelspecialister

F Lindströms Plattsättning

Att tänka på när du ska renovera ditt badrum

I denna artikel beskriver vi vad du bör tänka på då du skall renovera om ditt badrum, kontakta oss så hjälper vi mer än gärna till vid minsta lilla fråga

Att renovera sitt badrum är ett utav de större och mer invecklade projekten när man vill göra om i sitt hus eller lägenhet. Det är många lagar och regler som gäller då det är ett våtutrymme som man skall göra ingrepp på.

Nu för tiden har det blivit allt mer modernt med helkaklade badrum, plastmattan ryker och man går in med kakelplattor istället. Innan man börjar jaga offerter så är det viktigt att man har en någorlunda klar bild i huvudet om hur man vill att badrummet skall se ut. På så sätt är det enklare att bolla med hantverkarna. Titta på inspirationsbilder för att dela med dig utav de med hantverkarna, det är alltid enklare att ha en bild att utgå ifrån.

Då du vet på ett ungefär hur du vill ha ditt badrum så är det dags att jaga offerter, ta alltid 3 st offerter från olika 3 olika företag för att få en prisbild på jobbet. Viktigt att jobba med behöriga och våtrumscertifierade företag. Har sett flera skräckexempel på jobb där personerna som utfört jobbet inte varit behöriga och då kostar det mer än det smakar. Efter att ha kommit överens med företaget som skall utföra arbetet så finns det vissa frågor som du kan ställa för att säkerställa att jobbet utförs rätt.

1. Hur planeras fallet i duschen? varifrån/hur många cm ifrån brunnen kommer fallet att börjar från?

2. Tätskikt, täcker ni enbart duschytan eller hela badrummet? vilket fabrikat?

3. Använder ni kilar vid kakling?

Ovan är bara några kontrollfrågor för att säkerställa att allt är i sin ordning, vad gäller tätskiktet så spelar det ingen roll vilket fabrikat det är egentligen men undvik importerat material om inte det ett känt fabrikat/märke samt något som även säljs i Sverige. 

För att få en jämn och fin kakling så bör man använda kilar, detta är något många plattsättare snålar med, det är inte många kronor det handlar om, men för en plattsättare blir det väldigt mycket pengar per år som hen kan "spara" in på om de inte används. Så var noga och påpeka det att ni vill att kilar skall användas.

Det var lite kort om saker man bör tänka på vid ett badrumsprojekt, håll er uppdaterade då vi kommer att posta inlägg lite då och då om saker du bör tänka på samt även gör det själv inlägg gällande ditt badrum.

8 Nov 2017