Badrumsrenovering Stockholm

Stockholms kakelspecialister

F Lindströms Plattsättning

 

rot avdrag

Många missar denna förmån som svenska regeringen har att erbjuda bostads,- och hus ägare. Sedan 2017 så är det 30% man kan få reducerat på jobbet som utförs för att renovera ett badrum i stockholm. Detta innefattar inte material utan enbart jobb. Exempelvis om en hantverkare offerar dig 100.000kr för att renovera ditt badrum och av dessa är 40.000kr material och 60.000kr arbete, det innebär att du kommer kunna dra av 30% på 60.000kr vilket motsvarar 18.000kr i rabatt.

Hur ansöker jag om ROT-avdrag?

Du som skall renovera ditt badrum behöver inte ansöka om något utan det är hantverkaren som ordnar med allt pappersarbete och även ansöker om ROT-avdraget. På fakturan från hantverkaren så skall du betala det totala beloppet minus rotavdraget, i exemplet ovan så skall du alltså betala 82.000kr totalt, de 18.000kr får därefter hantverkaren tillbaks från skatteverket.

Krav som bör uppfyllas för att få ROT-avdrag?

För att kunna nyttja ROT-avdraget så måste du uppfylla kraven nedan.

  1. Du skall stå som ägare till lägenheten eller huset vars badrum ska renoveras finns.
  2. Huset eller bostadsrätten ska vara mer än fem år gammalt.
  3. Du måste ha en tillräcklig inkomst samt inbetalad skatt för att få göra max-avdraget 30%. För ett toppavdrag så är det en inkomst på mellan 26 000-27 000 kronor i månaden som krävs. För mindre avdrag så räcker det med en mindre inkomst.
  4. Hantverkaren som skall utföra arbetet måste haen F-skattesedel, det betyder att det är ett riktigt registrerat företag med organisationsnummer.

Om du följer ovan riktlinjer så kommer du med största möjliga sannolikhet att få en 30%-ig kostnadsreduktion på renoveringen av ditt nya badrum!

26 Nov 2017